top of page

Nøkler til nærvær - Juleutgaven

Julen står for døren, og enten du vil det eller ei, krever den oppmerksomhet. Du kan glede deg eller grue deg, men for de aller fleste er det en tid med følelsesmessige utfordringer av en eller annen art.


Er det stress? Forventningspress? Familieforviklinger? Ensomhet? Julesorg, eller glede? Eller kanskje forbruks-overload, som er det jeg personlig synes er vanskeligst, spesielt i kombinasjon med disse andre tingene?


Jeg har i alle fall følt på alt dette og mye mer, og i år blir helt sikkert ikke noe unntak.

Derfor ble jeg så glad da jeg fant listen jeg deler med dere her.


Jeg og Tiril laget denne som en støtte for oss selv da vi jobbet med et undervisningsopplegg for skolebarn i fjor høst, og den var til stor hjelp. Kanskje kan du også ha nytte av den? Vi kalte den Nøkler til nærvær.


Det en enkel liste med spørsmål du kan stille deg selv dersom noe av det ovennevnte skulle inntreffe. De kan også brukes som forebyggende tiltak. Forebygging generelt er et konsept jeg er stor fan av.


Jeg har laget listen som et lite julekort du kan ta med deg over alt, hvis du vil. Det blir årets eneste for min del :)Til sist vil jeg bare takke varmt for at du har fulgt med i samtalen vår så langt, og hilse så mye fra Tiril. Vi ser frem til mange nye feltnotater i 2023, i den form de enn måtte finne.


Kjærlig jul, hilsen Marte


bottom of page